DU MÅSTE SÄTTA DIG SJÄLV I FOKUS

Att lära sig att sätta sig själv i fokus kan vara väldigt svårt för vissa men för andra en självklarhet. Jag själv har alltid haft svårt för att sätta mig själv före allt annat och alla andra i mitt liv. Jag har alltid kännt att jag vill att alla andra ska ha det så bra som möjligt så jag har satt mina tankar, känslor och vad jag tycker åt sidan för deras skull, för att hjälpa dom, för att dom ska ha det bra sen har jag tyckt att det inte spelar så stor roll hur jag mår eller hur jag har det bara dom har det bra. Men hur rätt låter det tycker ni? Jag har funderat länge om det är så jag vill leva, försöka göra allt för alla men sen i slutändan kanske inte få någonting tillbaka? Är det värt det då? i slutändan? Mår jag bra av det? Sätta andras känslor och mående före mitt eget och mina egna känslor?
 
Det är ett mönster som är väldigt svårt att bryta, iallafall för mig. Jobbar med det varje dag men svårt för mig att få bort den känslan att vilja hjälpa andra mer än vad jag bryr mig om mig själv. Jag måste lära mig att i mitt liv kommer jag först, min kropp, mitt mående, mig själv.
 
Bli bästavän med dig själv, lär dig älska dig själv, uppsaktta dig själv, lär dig att välja vad som är bra eller dåligt för just dig, hur mycket det än sårar, skadar någon annan, det viktigaste du själv måste bry dig om, är dig själv. För mår inte din kropp, du eller din själ bra då blir ingenting annat bra heller. Visst är det okej att hjälpa folk, men inte i situationer där du själv tar skada av det, i sånna situationer måste man lära sig att sätta sig själv i fokus. 
 
"Don't be afraid of losing people. Be afraid of losing yourself by trying to please everyone around you"

Kommentera här: