DET BÄSTA MED HÖSTEN/VINTERN

Jag älskar alla årstider, dom olika årstiderna har båda negativa och positiva egensakper. Dom är bra och dåliga på olika sätt. Först och främst våren är underbar när allt väcks till liv efter vintern, när allt börjar blomma och djur, fåglar allt väcks till liv och man får ny energi. Man upplever första soltimmarna, första varma vår temperaturerna, första trädet som blir grönt, första blommorna som kommer upp ur marken. Man börjar sätta fram utemöblerna och man börjar jobba i trädgården, så mysigt tycker jag. Våren är också en väldigt stressig årstid. Allt ska hinnas med, mycket som ska göras. Så ibland kan det bli en stressig tid och man glömmer bort att bara njuta och vipps så var våren redan över och sommaren tagit över utan att man knappt själv hängde med eller tog vara på tiden ordentligt för man hade fullt upp med att få ut utemöblerna och göra fint i rabatterna. 
 
Jag har alltid älskat sommaren för det har varit den tiden då familjen åker iväg och gör mysiga och roliga saker tillsammans för oftast är alla lediga samtidigt och det är en speciell känsla när det är semester. Jag är född i juli, så jag är ett sommarbarn. Med födelsedag mitt i sommaren har det under hela min uppväxt varit min favoritmånad. Sommaren är underbar, utflykter till havet, sommarstugan, sena varma sommarkvällar, nyklippt gräs, grillkvällar, så har sommarvädret med åren bara blivit värre, vilket gör tyvvär att sommaren tappar lite poängen. Sommaren är för mig fint väder, badväder, varma kvällar, blå himmel och sol. Sommaren vi hade i år bestod av kanske en vecka sammanlagt med temperaturer över 25 grader. För det mesta har det bara varit regn, 15-17 grader varmt, molningt och blåst. Jag har alltid varit en person som hatar när det åskar, har alltid varit väldigt rädd för det. När det börjar mullra och när himmlen blir upplyst av blixtrar så det har varit en annan negativ sak med sommaren för mig. 
 
Hösten är väldigt fin tycker jag, bortsätt från regn, blåst och det vanliga höstrusket. Men hösten kan bestå av riktigt fina underbara höstdagar också, med blå himmel, sol och alla underbara höstfärgerna på alla träd och buskar. När det väl är dåligt väder under hösten, kan man va inne med tända ljus, massa filtar och en bra serie. Det är det jag älskar när det börjar bli kallare ute, allt mys inne.
 
Vintern är också fin och mysig. Liksom alla årstider har den sina olika sidor, den kan vara för jäklig med blötsnö, slask, att det blir halt ute och att det blir iskallt. Men samtidigt, frosten, en kall dag med snö och solsken, riktigt mycket snö, åka pulka, bygga snögubbar, komma in och dricka varm chocklad, glögg, sen självklart allt man har att se fram i mot under vintermånaderna, första advent, sätta upp julpynt, Lucia, pynta granen, julafton, nyår.. finns så mycket att vara tacksam över och se fram imot, uppleva och dela med nära och kära under denna tiden på året.
 
Alla årstider har sina olika höjdpunkter som man älskar och andra egenskaper man inte gillar lika mycket. Men alla är bra på sina sätt och det gäller att uppskatta dom och leva sina dagar till fullo även vilken årstid det än är, att alltid ha dig själv i fokus och göra det du gillar och blir lycklig av. 

Kommentera här: