GÅ VIDARE FRÅN ETT DÅLIGT FÖRHÅLLANDE

Vi har alla olika bakgrunder på kärlek och vad man upplevt och varit ut för i sina liv. Har man varit i ett dåligt förhållande kan man känna sig dum, dum för att man litade på personen man älskade, dum för att man stod ut med personens beetende så länge fast man visste att det var fel. Man kan känna dig sårad, sårad för att man trodde det va äkta kärlek, för att man litade på sin partner, sårad för att sakerna man blev utsatt för förstörde ens egen bild på sig själv och sin bild på kärlek. Man kan känna mycket känslor, ilska, brytet förtroende, sviken. Man kan känna att det var ens eget fel, att det var en själv som gjorde detta, som framkallade detta, att man har bara sig själv att skylla för att det som hänt hände. 
 
När jag blev sviken och sårad och illa behandlad i ett av mina förhållanden, trodde jag att det var mig det var fel på, att jag framkallat detta så kallade beetendet hos min dåvarande partner, att han gjorde det för att jag var jobbig m.m. Jag tog på mig skulden för allt fel han gjorde mot mig. Tills jag insåg hur fel det va, tills jag insåg vad fasen är det jag håller på med? Ska jag sitta här och klandra ner mig själv och ta skulden för något han valt att göra mot mig? Det någon gör mot dig har ingenting med dig själv att göra, det beror på vilken person dom är innerst inne, det dom gör är deras handlingar som dom kommer att få dras med och leva med i resten av deras liv det är inte ditt eget fel, tro aldrig något sånt. Jag trodde aldrig jag skulle sluta gråta och känna mig så hjälplös men en dag blir det bättre, tror mig jag står här på båda mina ben idag, starkare än nånsin. Även fast det är svårt att se när man är uppe i det men det du går igenom gör dig till en starkare person igenom livet. 
 
Det viktigaste du kan göra för att gå vidare är att inse att det va inte dig de va fel på, det va din partner, det va den personen som gjorde hemska saker mot dig och inte tvärt om och det va inte ditt fel. Det bästa är att bara försöka lägga allt bakom sig, visa att du är arg, visa att du är förbannad, men ta ett steg bort från allt, lämna det bakom dig och gå vidare ensam utan allt drama som det medför. Ta bort på sociala medier, ge upp all kontakt. Det bästa för dig själv är att bara va själv och läka på egen hand. Glöm inte, det tar tid och det får det göra, det tar den tiden det tar tills en dag när du bara känner att idag är jag faktiskt glad och redo för mitt nya liv och då finns det ingen som kan stoppa dig. Det kommer vara jobbigt ett tag, såklart. Men med fina vänner, familj runt om kring dig kommer allt gå mycket lättare tro mig och en annan viktig sak är att P R A T A. Prata av dig med vänner, med familj, med vem som helst! Bara prata ut om allt du känner, gråt, skrik vad än du känner för. Få ur dig din ilska, din sorg det känns så mycket bättre efteråt. Håll inget inom dig, för att gå vidare måste du få ur dig det och efteråt känner du dig mer fri och du känner att dina problem har lyfts från dina axlar. Man ska aldrig va själv med sina känslor, ska alltid dela dom med någon annan. 
 
I vägen mot att gå vidare kan det va bra att ha något att koncentrera sig på istället för att bara ligga i sin säng med serie och glass även om det är helt okej det också. Men känner man tillexempel att man blivit illa behandla och sviken, så har man mycket ilska i sig och är väldigt arg och frustrerad. I det fallet kan träning vara ett jättebra tips! När jag gick igenom hela min tid efteråt så kände jag mig otillräcklig, undrade vad som var fel på mig och kunde inte förstå hur eller varför någon kunde göra så mot mig. Därav mycket ilska i min kropp som jag behövde få utlopp av på något sätt, för annars tog jag ut det på personer i min närhet vilket inte alls är rätt. Så jag började träna. Hade övningar jag gjorde hemma i mitt eget hem, väldigt enkelt! Behöver inte vara svårare eller jobbigare än så. Man behöver inte orka dra sig i väg till ett gym med fullt av människor. Jag började även springa, jag sprang tills jag inte orkade mer, kunde sätta mig på marken efter jag sprungit och vara helt slut i både kropp och huvud och kunde börja panikgråta och hyperventiler. Men det va nyttigt, fick utlopp för mina känslor, släppte ut allting jag kände inom mig och efteråt vilken känsla! Kände mig som en ny människa.  
 
Det viktigaste är att det tar tid att läka, men det kommer ordna sig och kännas bättre. Det gäller bara att göra tiden när du läker till det bästa du kan så det blir lite lättare för dig själv i vägen mot ett nytt du, ett starkare du. Glöm inte, låt aldrig dom som sårat, svikigt eller skadat dig ha någon som helst makt över dig när du försöker gå vidare. Det är ditt liv, din väg mot ett nytt liv, lämna dom i ditt förflutna och koncentrera dig bara på sig själv och att läka och gå vidare. 
 

Kommentera här: